De gewoontes die de meest succesvolle van deze planeet hanteren

De gewoontes die de meest succesvolle van deze planeet vasthouden

May 18, 2023Glenn Middelhof

In 2019, na het volgen van een internationale ondernemersopleiding in Spanje, stelde ik mezelf de vraag wat de mensen die het in onze ogen 'echt gemaakt' hebben dagelijks hebben gedaan om tot het niveau te komen waar ze vandaag de dag stonden.

Deze vraag hield me strikt bezig. Ik begon met succesvolle mensen te praten, had 1-1 gesprekken met iconische ondernemers zoals oa Richard Branson, keek urenlang video's op Youtube en begon meer dan 40 non-fictie boeken per jaar te lezen om erachter te komen wat succes en welzijn is, en hoe ik het voor mezelf kon creëren.

Als ik mezelf vergelijk met de persoon van vóór die opleiding in 2019 dan heb ik een innerlijke transformatie doorgemaakt waar ik toen alleen nog maar van kon dromen.

Was het echt mogelijk dat een simpele dorpse jongen uit een middenklasse gezin in Brabant hetzelfde succes kon behalen als een JK Rowling, Richard Branson, Marissa Mayer of Howard Schultz?

Nu ben ik op dit moment nog lang niet daar, maar ik denk wel dat het mogelijk is. Ik kan nu alleen maar zeggen dat ik ieder jaar groei en ieder jaar een klein beetje meer succes en voldoening ervaart. En als ik het kan, dan kun jij het ook.

Ieder jaar kom ik een beetje dichterbij. Niet omdat ik veel geluk heb, een fortuin heb op m'n betrouwbaar of omdat ik een speciaal en zeldzaam talent heb. Nee, puur en alleen omdat ik weet wat deze mensen dagelijks doen om daar te komen waar ze willen komen, en deze strategieën gewoon kopiëren van ze. Als je doet wat zij doen, dan wordt je zoals zij.

Vroeger had ik de zekerheid dat je van een rijke komaf moest komen om rijk te kunnen worden. In het onderzoek kwam ik er echter achter dat de echt succesvolle mensen vaak helemaal niet van een welvarende komaf komen, en kei hard moeten kloppen om hun eerste cent te verdienen. Als je de verhalen leest van Richard Branson, Tony Robbins van Oprah Winfrey dan hadden ze niet bepaald de wind in de rug vanaf het begin van hun carrière. Richard Branson was een 16-jarige schoolverlater met dyslexie, Tony Robbins had een alcoholistische moeder, en Oprah Winfrey was een zwarte vrouw in een conservatief deel van Amerika in een tijd waarin diversiteit en inclusiviteit echt nog niet aan de orde was.

Ook bleek dat mensen stierven, inderdaad met een zilveren paplepel geboren waren, door het succes van papi en mami, dit succes kon vaak nooit vasthouden, evenaren of groter konden maken. Ze hadden de strijd die hun vader of moeder had gehad, nooit meegemaakt en daardoor nooit het karakter en de discipline opgebouwd dat nodig was om succes te kunnen behalen.

Het is geen toeval dat bepaalde mensen succesvol zijn geworden, het is een resultaat van hun consistente gedrag en dagelijkse routines.

Het is de som van kleine, dagelijkse bezigheden. Succes namelijk vereist consistentie en vastberadenheid in het uitvoeren van eigenlijk best simpele basisvaardigheden, dag in dag uit. Het betekent niet dat je elke dag grote stappen moet nemen, maar dat je elke dag een klein beetje beter moet worden.

Het gaat om die 1% regel - elke dag 1% beter worden. Het zijn de kleine dingen die we elke dag doen die ons uiteindelijk leiden naar onze grootste prestaties en ons helpen ons volledige potentieel te bereiken.

Door ons te bepalen op de basisvaardigheden van deze basisvaardigheden, en door consistent te zijn en elke dag een klein beetje beter te worden, zullen we uiteindelijk ons ​​eigen succes en welzijn vinden.

De succesvolle der aarde weet dit maar al te goed.

 

Ben je klaar om op te stijgen? Stap aan boord van Success Airways en laat je inspireren door de gewoontes, strategieën en methodieken die het succes in je leven én de voldoening die je haalt uit het leven kunnen vertienvoudigen.

Daar gaan we. De gewoontes en strategieën die de meest succesvolle mensen van deze planeet accepteren.

1.) Ze doen wat ze haten, en ze doen dat ook nog als eerste

Ze wachten niet tot ze iets leuks vinden. Ze weten dat bepaalde dingen die gewoon gedaan moeten worden, dus ze doen het gewoon zonder te zeuren. Ze doen de dingen gewoon, komen niet met excuses waarom iets niet goed is, en ze wachten ook niet totdat ze eerst zijn. Ze gaan naar de sportschool, of ze hebben geen zin.

De motivatie komt nadat je iets doet en niet ervoor.

Ze doen wat ze haten om te komen waar ze willen zijn.

Succesvolle mensen doen graag de dingen die anderen niet willen doen. Ze gaan hardlopen in de regen of kou, omdat ze weten dat de concurrentie dan afhaakt. Ze staan ​​bizar vroeg op, omdat ze weten dat de concurrentie die discipline niet heeft.

Daarnaast doen ze de dingen waar ze geen zin in hebben ook nog als eerste taak van de dag. Die onderhandeling met de klant, het ontslaan van die medewerker van het schrijven van die saaie maar cruciale procedure.

Ze weten namelijk dat wanneer je die taak waar je geen zin in hebt als eerste doet, het niet de hele dag in je hoofd blijft zitten. Ze willen het hebben gedaan en daarom doen ze het natuurlijk eerst. 's Ochtends heb je nog geen motivatie. Wanneer je het uitstelt naar de middag, wanneer je moe bent, dan sla je het gedeeltelijk of schuif je de deur over naar de volgende dag. Althans dat was bij mij, voordat ik deze strategie hanteerde in mijn leven. Ik akte als eerste de genomen die ik het leukste vond, en dat persoonlijk gesprek met die klant of die ene belangrijke mail die ik uit. En in de tussentijd spookte die ene taak, dat ene gesprek de hele dag in mijn hoofd.

Wanneer je het eerst doet, voel je de rest van de dag beter.

Ze zijn bereid het werk te doen dat niemand anders wil doen, om de rest van hun leven te kunnen doen wat ze willen doen.

2.) Ze ondernemen elke dag actie voor hun doelen.

Ze nemen geen dag vrij.

Mensen die het gemaakt hebben, nemen geen dag vrij. Dat betekent niet dat ze 7 dagen per week werken, maar wel dat ze 7 dagen per week actie ondernemen om hun doelen te bereiken. Dit geldt voor alle doelen; niet alleen zakelijk, maar alle doelen die je wilt halen in je leven in het algemeen.

Misschien is het maar één klein ding per dag dat je slechts een paar minuten kost. Zoets geeft je een winnaarsmentaliteit. En het is leuk. Weet je waarom? Omdat de top 1% van de wereld dit ook doet. 

Je begint zo beetje bij beetje op hen te lijken.

3.) Ze worden verborgen, en weer verborgen

Maar geven nooit op! Ze komen altijd terug, en elke afwijzing van tegenslag wordt een klein beetje beter. Ze verplichten zich om beter te worden.

Ze weten dat hoe vaker je een 'nee' krijgt, hoe dichter je bij je doel komt. Ze laten zich niet afremmen door afwijzing van een tegenslag. Er is namelijk een 100% kans in het leven dat dingen niet zo zullen gaan als dat we willen of hopen. Dus als je dat weet, waarom zou je dan niet gewoon opstaan, verbeteren en het nog eens proberen?

Raap jezelf op na een tegenslag van afwijzing en draag het met trots. Rome is niet in één dag gebouwd.

Blijf volhouden, de aanhouder wint toch wel. Blijf mensen dichtbij, blijf de dingen proberen.

Elke keer ben je een volgende die 'ja' die je zo graag wilt bespreken. Laat een aanwijzing je niet uit het veld slaan. Sommige contracten die ik nu heb met hotels hebben me 3 jaar voordat ik ze kreeg. Als ik niet had volgehouden en niet bleef proberen, had ik ze zeker nu niet gehad.

Succes gebeurt niet in één dag. Wees geduldig en hou gewoon vol.

Wees zo goed in wat je doet, dat mensen je gewoonweg niet meer kunnen begrijpen en wel met je samen moeten werken.

4.) Ze hebben een natuurlijk vermogen om een ​​beloning uit te stellen

Ze stellen dingen niet uit en doen eerst wat gedaan moet worden, en daar hebben ze vrede mee.

Ik ga zo een serie kijken, maar maak eerst dit af.

Er wacht een goed diner op mij, maar ik maak eerst dit af.

Ik ga zo een borrel met vrienden drinken, maar eerst maak ik dit af.

En als ze dan klaar zijn met die taak, 'belonen' ze zichzelf met dat etentje van de aflevering van hun favoriete serie.

De meeste van ons doen het omgedraaid en pakken eerst de bevrediging. Eerst kijk ik de serie, en daarna doe ik mijn huiswerk.

Train jezelf om eerst datgene te doen wat je niet leuk vindt en beloon jezelf daarna als de taak klaar is.

Stel de beloning uit. Door de beloning uit te stellen train je je hersenen om datgene te doen wat high performers op natuurlijke basis doen. Je doet het eerst onnatuurlijk, en met tegenzin, maar zoals met alles wat je lang genoeg consequent doet; open een gegeven moment is het een gewoonte en is dit je natuurlijke manier.

 

5.) Ze nemen hun gezondheid heel serieus

Ze weten dat je geen geweldige dingen kunt doen als je niet geweldig voelt. Ik ga dit 5 punten kort houden en het houden bij een Engelse quote die meteen de spijker op zijn kop slaat.

 

"We offeren onze gezondheid op om rijkdom te krijgen, en daarna offeren we onze rijkdom op om onze gezondheid terug te krijgen".

 

Maak van je gezondheid je nummer 1 prioriteit.

 

6.) Ze staan ​​allemaal vroeg op in de ochtend

Of je hebt het over Michelle Obama, Albert Einstein, Oprah Winfrey, Tony Robbins of Richard Branson. Allemaal snappen ze één geheim maar al te goed; vroeg opstaan ​​geeft je een enorm psychologisch voordeel.

Je voelt je een leider, een strijder en een krijger. Je bent wakker wanneer de rust van de wereld nog ligt te slapen of te snoozen. Ze weten dat dit hun geheime wapen is om de concurrentie elke dag één stap voor te zijn.

In de eerste uren van de dag worden de helden van morgen gemaakt. Een succesvolle levensstart met het van succesvolle ochtenden.

Gewoon zonder afleiding, één uurtje voor jezelf in de ochtend om je creativiteit te ontwikkelen, je energie te verzamelen en jezelf in alle roest te beschermen tegen alle afleiding en gekte die de rest van de dag op je afkomt.

Mijn ochtend is verdeeld in 3 ochtenden, die zijn gebaseerd op mijn favoriete boek The 5AM Club van Robin Sharma. Er gaat geen dag voorbij dat ik dit lijstje niet afwerkt. Weekend of geen weekend. Vakantie van geen vakantie.

Over mijn ochtendroutines heb ik een tijd terug een artikel geschreven. Het ging over Stilte, Sport en Studie. Maar ook over geen e-mails, geen oproepen en geen whatsapp om je ochtendproductief te starten. Mocht je na het lezen van dit artikel benieuwd zijn, dan lees je dit artikel hier.

Je gewoontes maken je leven. Je gewoontes trekken je naar de doelen die je wilt behalen.

7.) Ze leven simpel en doen werk wat er toe doet

Het geheim van succes is eenvoud. Ze leven allemaal niet-complexe levens.

Vul je dag niet met een hoop dingen. Ga de diepte in en focus op de kwaliteit van het werk, en op het resultaat dat je zult behalen. Focus je niet op genomen en to-do's maar op prestaties en resultaat.

Daarnaast zijn ze de dingen die andere perfect kunnen doen maar al te graag uit.

8.) Ze omringen zich met de juiste mensen

Met mensen die op hetzelfde niveau als zij willen spelen en impact willen maken.

Ze gaan in gesprekken over de diepte en houden niet van overlijden en koetjes-kalfjes geneuzel.

We worden dat waar we het meest mee optrekken. Een veelgebruikte term is dat we het gemiddeld worden van de 5 mensen waarmee we het meeste optrekken.

Voor mezelf heb ik dat opgedeeld in categorieën omdat ik persoonlijk hier wat minder in geloof. Ik heb ondernemersvrienden met grote visies om te groeien en de wereld te veranderen. Ik heb coaches als vrienden die juist gefocust zijn op het helpen van andere en altijd het beste uit zichzelf willen halen. Maar ook nog waardevolle vrienden van school en uit het dorp, die misschien niet allemaal dezelfde zakelijke ambities hebben als ik, maar waar je wel heel veel voldoening uithaalt en goed mee kunt lachen. Ze kennen je het beste. Ze kennen je humor, ze kennen je worstelingen, en ze houden me met beide benen op de grond als ik weer een keer aan het zweven ben. 😉

Zorg voor de juiste balans in je leven.

Hoe groot of klein je cirkel ook is, belangrijk is dat je afscheid neemt van mensen die je niet meer serveert. Je hebt mensen in je leven nodig die je omhoog tillen en niet die je naar beneden trekken of je klein proberen te houden.

Die laatste groep mensen wil je uit je leven verwijderen. En als dat lastig is, omdat het misschien een gezinslid is of gewoon gedeeltelijk ligt, dan wil je de tijd die je hebt berekend en slank inplannen. Geef je grenzen duidelijk aan en vertel wat er gaat veranderen tussen jullie om het voor jou nog werkbaar te houden.

9.) Ze pakken volledige verantwoordelijkheid

Ook al is 97% de schuld van de ander, focus op jouw 3%, wil daar ligt jouw groei.

Slachtoffers en klagers hebben we genoeg in de wereld. Pak je verantwoordelijkheid voor jouw deel. Het is veel gemakkelijker om jezelf te veranderen dan om iemand anders te veranderen.

10.) Ze hebben controle over hun agenda en zeggen vaak NEE

Wat is nou het ultieme succes? Volgens mij is dat niet de hoeveelheid tijd dat je leuke dingen doet, maar hoe weinig tijd je nog kwijt bent aan de dingen die je niet graag doet of waar je een hekel aan hebt.

Tegenwoordig is het echt een luxe om je niet opgejaagd te voelen.

Het is een luxe om niet druk te zijn.

De succesvolste van deze planeet is niet gedrukt. Ze hebben controle over hun tijd en zitten ernaast. Ze weten dat tijdgebrek een gebrek is om te bepalen.

11.) Ze hebben aan de mening van andere

De wens om erbij te horen is onze grootste vijand (-onbekend)

Wees je ongegeneerde vreemde en gekke zelf. Vreemdheid is de reden waarom we onze vrienden zo mogen, waarom we gelukkig zijn en waarom we een band collega's hebben ontmoet. Heb lak aan de mening van andere.

12.) Ze werken vanuit een focusbubbel

Een verslaving aan afleiding is de ondergang van je productiviteit en creativiteit.

We leven in een wereld waar focus belangrijker is dan intelligentie.

Wees heel moeilijk bereikbaar op bepaalde dagen of tijdens bepaalde momenten in de week. Laat je op deze speciaal geblokkeerde momenten niet afleiden. Wijs bepaalde dagen van momenten toe aan creativiteit; leg die telefoon dan weg, stap uit je inbox en ga op een zendingsplek zitten werken.

De omgeving waar je werkt is erg belangrijk.

Weet van jezelf op welke plekken je het beste werkt. Staat dat stil? Is dat in een drukke ruimte? Is dat alleen of met mensen? Ik weet van mezelf dat ik het beste alleen werk, en het liefst in een drukke hotelomgeving.

 

13.) Ze nemen actie

Succesvolle mensen wachten niet, ze doen het gewoon. Ze laten zich niet tegenhouden door angst of twijfel. Ze begrijpen dat perfectie niet bestaat en dat er nooit een ideaal moment zal zijn om te handelen. In plaats daarvan stappen ze zonder meerdere in de actie en nemen ze de nodige stappen om hun doelen te bereiken. Ze omarmen fouten en vergissingen als leermomenten en blijven constant vooruit bewegen. Door te handelen, zelfs als ze bang zijn, ze kansen te creëren en ze succes te bereiken.

Wees moedig, neem die ene stap en wees niet bang om te doen wat nodig is om je dromen te bespreken.

Zoals je hebt gelezen gaat succes in het leven helemaal niet om wat je weet of hoe groot je algemene kennis is. Succes in het leven gaat om wat je consequent doet. Elke dag weer.

Het zijn de kleine dagelijkse keuzes en acties die bepalen wat voor persoon je wordt en wat voor leven je gaat leiden.

Het geheim van succes is niet iets wat exclusief is voor een kleine elite.

Het zijn geen algemene formules die alleen toegankelijk zijn voor degenen met een dikke zak geld.

Er is geen lidmaatschap nodig van een geheim genootschap van sekte.

Succes ligt binnen handbereik voor iedereen, als je maar bereid bent om de juiste stappen te zetten en de afhankelijke gewoontes te ontwikkelen.

Het is een kwestie van consistente kleine acties die worden uitgevoerd en elke dag een beetje beter worden.

Dus waarom zou je vandaag niet beginnen?

Overschat de wereld niet, en onderschat jezelf niet.

Je kunt het.

Glenn

Weitere Artikel