HOE IK IN 10 DAGEN COMPLETE STILTE VRIJKWAM UIT DE MOEILIJKSTE GEVANGENIS

HOE IK IN 10 DAGEN VOLLEDIGE STILTE VRIJKWAM UIT DE MOEILIJKSTE GEVANGENIS

February 25, 2022Glenn Middelhof

Een aantal weken terug heb ik mijn spullen gepakt en ben ik naar India vetrokken. Weg van alle gekte van de wereld. Weg van het lawaai en de voortdurende stress.

Covid-19 heeft me doen realiseren dat niets ooit hetzelfde zal blijven. Het bedrijf waar ik me 6 lange dag en nacht voor heb ingezet was ingestort en moest weer opgebouwd worden na deze twee zware jaren. Ik kan er een boek over schrijven. In die 2 jaar heb ik meer geleerd dan alles van de afgelopen 10 jaar bij elkaar. Maar ook meer dan ooit van jezelf gevraagd.

Om ervoor te zorgen dat het bedrijf weer gezond gemaakt kan worden, heb ik eerst mezelf gezond te maken. Ik zal dus eerst mezelf moeten oplappen voordat ik dit kan doen met het bedrijf.

Wat mij het aanvankelijke jaar was, namelijk te wachten, was een klus die ik nog niet eerder had voorbereid, en ik wist dat het mij niet ging, als ik niet eerst wat aan mezelf ging doen. Ook een Duracell-batterij gaat ooit een keer leeg, en die van mij knipperde aan alle kanten.

Maar hoe kun je een ingestort bedrijf terug opbouwen als je ook zelf mentaal gebogen ingestort?

Aan de buitenkant zagen mensen een vriendelijke, eerlijke en hardwerkende ondernemer. De wereld bij mij binnen zag er echter anders uit. Ik werd geleefd door continue stress, angst, ontevredenheid, kopzorgen en het gevoel van eenzaamheid. Ik sta verder dan ooit van de persoon die ik van de natuur ben.

Er was iets gevonden nodig. Iets wat ik nog nooit eerder had gedaan.

Op zoek naar antwoorden heb ik mijn spullen gepakt, het volledige werk gedocumenteerd voor het team en ben ik vertrokken naar India. Naar Sikkim om precies te zijn, een Indiase ministaat, hoog in de bergen, ingesloten door Nepal, Bhutan en Tibet.

Hier ben ik 10 dagen lang op stilte retraite gegaan om Vipassana te leren. Een meditatietechniek en levensstijl, ontwikkeld door Boeddha, 2500 jaar geleden. In dit kamp in Sikkim gaven ze deze techniek nog op exact dezelfde wijze als 2500 jaar geleden. De denkwijze van het Boeddhisme trok me al langer en een periode alleen met mezelf zijn om na te denken was iets dat ik nodig had.

Dacht ik..

Toen ik in het kamp aankwam, de regels hoorden en las wat ik wachtte op de eerste 10 dagen veranderde echter alles..

Ik was terecht gekomen in een mentale gevangenis, zonder uitweg en zonder contact met de buitenwereld. Opgesloten. Het was mijn gedachten en ik.

10 dagen lang niet praten en niemand mag kijken. Geen lezen, geen schrijven, geen technologie, alleen maar mediteren op een kussen 11 uur per dag. Alles werd onderzocht en het enige wat ik overhield waren wat meditatie kleren en een borstel.

Het 'animatieprogramma' startte om 04.00 uur in de nacht en de laatste maaltijd werd om 11.00 uur om daarna 19 uur lang te vasten..

Elektriciteit en warm water was eh, soms. En douchen? Datum akte je 10 dagen lang met een emmer en een onderbroek als spons. Verschillende lagen kleren en drie dekens verzekerden ervoor dat ik 's avonds de kou kon verdelen.

Het gebeurde ook dat ik mezelf vrijwillig in een primitieve gevangenis had gesloten. Was dit extreem dan echt nodig Glenn? Kon je niet gewoon naar Curaçao gaan? Meest zo extreem?

Ik laat me in alles leiden door mijn intuïtie, en die bracht me naar deze afgelegen plek..

Die eerste nacht heb ik geen oog dicht gedaan. In mijn gedachten dacht ik aan Prison Break en bedacht ik een manier om uit deze mentale gevangenis te ontsnappen, diezelfde nacht nog.

Deze 10 dagen zouden me precies datgene geven wat ik nodig had. Dat inzicht kreeg ik alleen pas op een van de laatste dagen. Er was eerst een hele lange, eenzame, donkere tunnel waar ik doorheen moest.

Deze tunnel zat vol waardevolle vermindering die ik meeneem voor de rest van mijn leven. Deze les heb ik geleerd in 110 uur meditatie en samengevat in een kort stukje tekst hieronder. Het zou egoïstisch van mij zijn om deze lessen niet te delen. Het pad naar een stressvrij, tevreden en gelukkig leven leg ik hieronder uit, de acties moeten je zelf nemen. Ik bespaar je de angst, stilte en de urenlange meditaties van de afgelopen 10 dagen.

Dag 1: De les van Dankbaarheid

Wanneer je alles kwijt bent, ook al is het maar tijdelijk, kom je erachter hoe goed je eigenlijk wel niet hebt. Ik leed aan de 'nooit-genoeg-en-altijd-meer-willen-ziekte'. Ik was altijd aan het streven naar meer; meer spullen, meer geld, meer prestige, meer aandacht, meer succes. Ik was nooit eens blij met het huidige moment en mijn huidige levenssituatie.

Kunt u voorstellen dat u nooit tevreden bent als u aan deze 'ziekte' lijdt?

Die dag viel dat volledige weg. Ik was dankbaar voor alles wat ik had; m'n familie, m'n vrienden, m'n bedrijf en m'n gezondheid. In een keer waren de uitdagingen op het werk ook allemaal nog niet zo erg en ik was blij dat ik een bedrijf had opgericht dat me van een inkomen voorzag.

"Dankbaarheid maakt genoeg van dat wat we hebben." – Melodie Beattie

Dag 2: De les van Gevangenschap door het Ego

De nieuwheid was er vanaf, en de stemmen in mijn hoofd begonnen in de meditaties de controle over het nemen. Het piekeren begon, de negatieve gedachten ontstonden, en ik begon me weer druk te maken over van alles.

De stem in mijn hoofd veroorzaakt zijn eigen leven. Ik zei altijd dingen tegen mezelf die ik nooit tegen iemand anders zou zeggen omdat ze zo kwetsend zijn..

Kun je nou nooit iets goed doen?

Stop er maar mee, het gaat je toch nooit lukken.

Wat ben je toch een jankerd.

Je bent het niet waard. Je bent niet goed genoeg. Verliezer.

Ik kwam deze dag echter achter dat ik in mijn piekerende leven gewoon stond te wachten op het volgende ding om me over te frustreren of onbewust te maken. Je kunt voorstellen dat het niet lang duurt voordat je iets vindt met zulke gedachten..

We worden gevormd door onze gedachten en worden dát wat we denken.

Je bent alleen niet je gedachten. Je bent niet die stem in je hoofd. Jij bent alleen degene die zich bewust is van die stam. En dat is het enige wat je moet doen om ervoor te zorgen dat de stem zachter wordt en uiteindelijk vertrekt; erken dat het er is, bevestiging het en reageer er niet op. Het zal vanzelf weggaan, zoals dat bij mij ook is gegaan.

Zodra je controle hebt over je gedachten zal het pad naar verlichting je toekomen.

"Als het ego sterft, ontwaakt de ziel" . - Mahatma Gandhi

Dag 3: De les van Vallen en Opstaan

We waren pas op drie maar met elke minuut in stilte ging het slechter en slechter. Naast de stemmen die alsmaar erger en alsmaar negatiefer werden, kwamen de eerste gezamenlijke lichamelijke klachten ook tevoorschijn. Alles begon pijn te doen van 11 uur lang moeten zitten in kleermakerszit.

Het weer was deze dag flink omgeslagen en de elektriciteit was uitgevallen in het hele kamp. Het kamp was donker. Je ogen open of dicht maakte geen verschil. Ik deed één alternatieve stap en viel, met een opgezwollen enkel als resultaat. Het was ook de goden deze dag tegen mij waren en mij verder in een negatieve spiraal naar beneden duwen. Ik nam de controle over mezelf en werd gek. Was dit dan het dieptepunt?

Dit alles ging niet onopgemerkt. M'n oude wijze docent kwam naar me toe met een wijze opmerking;

Glenn, niets in het leven is permanent, alles is tijdelijk. Winter wordt herhaald door lente en de nacht maakt altijd plaats voor de dag. Hoe slecht je dag ook is, de zon komt morgen weer op. Reageer niet zo op externe situaties, en beoordeel de situatie niet meteen met goed of slecht. Zorg voor perspectief. Zie de situatie zoals hij is, niet beter, niet erger. Gewoon zoals hij is. Hoe lastig dit nu ook is, ook dit gaat weer voorbij.

De manier waarop je op dingen reageert, veroorzaakt de ellende. Pijn is lichamelijk, lijden is een keuze en is 100% psychisch. Mijn pijn was echt, mijn lijden leed ik zelf op dat moment.

Dag 4: De les van Emoties

Het dieptepunt was nog niet bereikt. Het werd een dag dat we nog een stukje grondslag gaan. Ik kreeg mijn gedachten niet op orde en mijn depressiviteit werd realiteit. Angst dat dit gevoel nooit meer weg zou gaan, en dat zorgde ervoor dat ik ging huilen.. Wat was het probleem? Ik piekerde weer en maakte me druk over een situatie in de toekomst.

Wat bracht deze dag, na alle emoties, mij uiteindelijk?

Mensen in een beschaafde samenleving (zoals de onze..) dragen veel vastgeknoopte emoties in zich die ze niet uiten. Als emoties nooit volledig tot uiting komen, kan de energie omslaan en schade aan je gezondheid en welzijn brengen. Het uiten van emoties, zoals een keer goed lachen of als een keertje huilen, is in onze samenleving een teken van zwakte.

zodra we volwassen zijn moet alles serieus.

En dat is het probleem..

Emoties die er zijn moeten je niet wegstoppen maar voelen en accepteren, in hun volledige volledigheid. Pas als je de (negatieve) emotie voelt en uiteindelijk weg kan gaan. Je kunt het ook wegstoppen. Dan komt het later gewoon drie keer zo hard terug. Aan jou de keuze. Wat moest ik op dat moment doen? Gewoon janken, het stopt vanzelf een keertje.

Dag 5: De les van Karma

Na deze dag waren we op de helft. Een dag later zou ik voor het eerste licht van binnen gaan zien.

Karma. Een woord dat we veel gebruiken in onze samenleving. Wat ik niet wist is dat we dit woord volledig verkeerd gebruiken en dat we in het Westen geen idee hebben wat Karma werkelijk is.

We denken dat er iets van een magisch beoordelingssysteem is dat beheerd wordt door 'God' en die ons dan vervangen na een goede daad en straft na het doen van een alternatieve daad. Dat is Karma zeggen we dan.

Dit is niet zo.

Karma heeft niets te maken met straf en beloning. Het is een interne cyclus die door jou zelf wordt gegenereerd.

Karma bewijst dat we de blauwdruk voor ons eigen leven hebben geanalyseerd. Het betekent dat we de makers zijn van ons eigen lot.

Met de acties die we nu nemen, wordt ons karma van de toekomst verkregen.

Karma is actie. Elke actie, niet alleen goed en slecht, maar elke actie. Met elke actie bedoel ik; elke mentale, fysieke of lichamelijke actie. Of het goede of slechte karma aan je intentie ligt.

Jouw intentie maakt namelijk het verschil. Als je iets zegt dat ingegeven is door liefde, en een andere persoon wordt gekwetst, dan is dat zijn of haar Karma, niet dat van jou.

Wil je meer goede Karma? Goede Karma stapelt zich op als je in een staat van liefde bent voor alles en iedereen. Negatieve gedachten, emoties en acties leiden tot slechte karma voor de toekomst.

De Indiase spirituele leider, Sadghuru, legde het nog gemakkelijker uit. Hij zegt;

Karma betekent actie. Wiens actie? Mijn actie. Wiens verantwoordelijkheid? Mijn verantwoordelijkheid. Als je dit eenvoudig begrijpt, zal karma op zijn plaats vallen.

Zodra je Karma als jouw verantwoordelijkheid ziet, ben je vrij.

Dag 6: De les van het Inzicht

Mijn belangrijkste dag. Ik zag weer licht en ik volg de belangrijkste les van mijn leven.

Op dit moment zijn er maar twee dingen waar je laatste van hebt; je geheugen van het verleden en je illusie van verbeelding over de toekomst. Zowel het geheugen als de verbeelding alleen in je gedachten.

Ik neem altijd ergens anders te zijn en was nooit eens tevreden met het Nu. Je kunt alleen nergens anders heen dan in het Nu leven. In mijn gedachten zou ik naar een miljoen plaatsen kunnen gaan. Maar op het moment dat je bewust bent, ben je in het heden. Waar je ook gaat, wat je ook doet, je kunt alleen in dit moment zijn.

Leven in het nu, en dat nu accepteren en accepteren zoals het is (ook al is het soms moeilijk), is de belangrijkste les die we kunnen leren als mens op deze planeet.

Accepteer en vaar je dit moment aan, dan sta je open voor het leven, en zullen negatieve gedachten stoppen. Verzetten tegen wat is, zal zorgen voor meer angst, boosheid en frustratie. Dat is zeker Wet van de natuur .

"Nu is dit wat deze situatie, dit moment, ik verplicht te doen, en dus doe ik het vrijwillig."

Blijf niet hangen in het verleden, droom niet van de toekomst, blijf je geest op het huidige moment. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen plan kunt maken voor de toekomst en waarover je mag denken. De toekomst blijft alleen altijd secundair. De voldoening haal je uit het huidige moment. 'Deze' stap komt op de eerste plaats en de bestemming op de tweede plaats. - Eckhart Tolle

Zitten je gedachten in het verleden of in de toekomst? Raak niet gefrustreerd, zet de gedachte gewoon van je af en herinner jezelf eraan terug te keren naar dit moment.

Hoe kun je Nu vrede hebben? Door vrede te sluiten met het huidige moment. Tatata voorgaande Boeddha het; Eén Met Het Leven .

Dag 7 De les van Loslaten

Gehecht raken aan iets is een van de grootste misstappen die we als mens kunnen beginnen. Als je iets ontdekt, dan verlies je de controle en heeft het de macht over je. We raken te gehecht aan dingen of aan een bepaalde specifieke uitkomst.

Dat betekent niet dat je niks moois mag hebben. Je kunt dingen waarderen en erom geven, maar als je eraan gewend bent, heeft het de controle over jou.

Wanneer je niet vertrouwd bent en kunt loslaten, sta je open om iets te laten ontstaan ​​dat we niet sturen en proberen te verwarren. Je staat nieuwe mogelijkheden niet meer in de weg.

Dingen loslaten is soms veel krachtiger dan je verdediging van ergens aan vastklampen. Het ego neigt waarschijnlijk 'hebben' gelijk te stellen met 'Zijn': ik heb, dus ik besta . En hoe meer ik heb, des te meer ik besta. Het ego leeft door vergelijking. Hoe je door andere mensen gezien wordt, wordt veranderd in hoe je jezelf ziet. Het ego wil altijd meer (meer geld, prestige, aandacht, spullen,..) en zal nooit stoppen met meer te willen. 'Ik heb nog niet genoeg', betekent voor het ego, 'ik ben nog niet genoeg'. Zolang je ego in stand blijft zal je nooit vrij zijn.

Gehechtheid aan dingen valt vanzelf weg als je niet meer probeert jezelf in dingen te vinden.

"Wees in de wereld, maar niet van de wereld" - Heilige Bijbel

Dag 8: De les van Oordeelloos leven

De meeste mensen weten niet eens wie ze zijn, maar ze hebben een mening over alles en iedereen. Heel bijzonder vind ik dat altijd.. Deze mensen zien niet in dat we uiteindelijk allemaal onderdeel zijn van dezelfde collectief.

We beoordelen allemaal. Ja, dat doe jij. En dat doe ik ook, vaak zelfs en voorkomend. Het zit een beetje in onze aard..

En toch, hoewel het in onze aard ligt om snel te beoordelen, denk ik niet dat het altijd nuttig voor ons is. We kijken neer op anderen, ook zijn we zoveel beter. Dit neerkijken zorgt voor verdeeldheid tussen mensen. En als er iets is wat we op dit moment, na de coronacrisis, niet nog meer moeten hebben dan de verdeeldheid. Maar over politiek gaan we het hier niet hebben… 😉

Vaak zien we iemand, en op basis van zijn of haar uiterlijk of acties, beoordelen we over hem/haar. Meest voorkomend zonder de persoon te kennen. We doen geen moeite om de persoon te leren kennen of te begrijpen, of om te zien of ons oordeel juist was of niet.

Ben je aan het beoordelen? Stop jezelf dan voor een moment, en probeer jezelf in zijn of haar schoenen te plaatsen. Elke verandering in je leven begint met jezelf bewust te worden van het gedrag.

Dag 9: De les van Energie en Vibraties

Energie en trillingen Glenn? Nu wordt het wel heel zweverig…

Toch een hele belangrijke les, die ik zo simpel mogelijk ga uitleggen. Soms hoef je niet alles volledig te begrijpen, en moet je gewoon doen of weten dat het zo is.

Alles is Energie. Ja, alles. We zijn eigenlijk allemaal een levende energiebom. En alles wat energie heeft een frequentie, daarmee bedoel ik een soort eigen trilling.

Elke trilling heeft een invloed op jou en jouw lichaam. En jouw trilling heeft weer een invloed op alles om je heen.

Dus je woorden, je emoties en je gedachten, hebben allemaal een frequentie. En deze frequentie magnetiseert.

Emoties met een hoge frequentie zijn onder andere blijheid, liefde, compassie en enthousiasme.

Emoties met een lagere frequentie zijn onder andere angst, boosheid, jaloezie en teleurstelling.

Jouw frequentie staat in verbinding met dezelfde frequentie van het collectief. Straal je hoge frequenties de wereld in, lift je mee op deze hoge frequenties van het collectief en trek je dingen met een hoge trilling aan. Liefde trekt aan liefde. Boosheid trekt boosheid aan.

Dit is het allesomvattende karma; wat eruit gaat komt er weer in. Vibreer er dus maar lekker op los!

"Wees de energie die je wilt aantrekken" - Nikki Rowe

Dag 10: De les van Boeddha

In het Boeddhisme bestaat er geen God. In plaats daarvan kunnen Boeddhisten zich op het bereiken van verlichting - een staat van innerlijke vrede en wijsheid. Boeddha betekent 'verlicht'.

Volgens Boeddha wordt het pad naar verlichting geïllustreerd in 8 acties. Volg je deze 8 acties en ontwikkel je goede karma voor de toekomst. Volg je deze 8 acties niet dan genereer je slechte karma voor de toekomst.

Deze 8 acties ga ik duidelijk en kort opgelost, dan blijven ze naar mijn mening het beste bij. 😉

1. Juist handelen doe geen kwaad en wees geen eikel

2. Juist spreken spreek de waarheid, het lekt hoe dan ook toch wel uit..

3. Juist levensonderhoud verdient geld door de wereld beter te maken…

4. Juiste mindfulness wees bewust van je eigen emoties en die van anderen

5. Juiste actie overwin je slechte gedachten

6. Juiste ontwikkeling ontwikkel wijsheid vanuit zelfreflectie

7. Juiste kijk/inzicht elke actie die je neemt heeft gevolgen

8. Juiste intentie doe eens lief

"Mensen zullen vergeten wat je zei, mensen zullen vergeten wat je deed, maar mensen zullen nooit vergeten hoe je ze liet voelen" – Maya Angelou

Dag 11 De bonusles van Geluk

De laatste keer om 04.00 uur staat op voor de ochtendmeditatie en dan zit het erop..

Waarschijnlijk was dit de gelukkigste dag van mijn leven. De dag dat ik na 10 dagen een douche kon nemen. Na 10 dagen mochten ik mensen kijken en met mensen een gesprek aangaan. Ik werd weer onderdeel van de samenleving en mocht m'n eigen ding weer doen.

Dat gevoel is onbeschrijfelijk...

Die dag heb ik een half uur onder de douche gestaan ​​en mezelf helemaal laten gaan in een lokaal restaurant. 19 uur vasten werd 19 uur schranzen.

Maar wat was het een reis. Wat was het een achtbaan aan emoties. Na 10 dagen is er plaats vrij gemaakt voor vrede, innerlijke rust en vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en in de wereld. De weg toekomstigetoe was verschrikkelijk, maar de bestemming is fantastisch.

De bonusles van dag 11?

De dingen die geluk brengen zijn dingen geen. Het pad wat je moet volgen ligt in je hart. Geluk zit van binnen. Je bereikte het door jezelf elke dag die je herinnert om in het hier en nu te leven. Zo simpel en zo waar...

De 110 uur aan meditatie hebben me overzichtelijk gegeven. Ideeën zijn geboren en het pad wat ik moet bewandelen heb ik gezien. Stress en ongenoegen hebben gemaakt voor innerlijke roest, tevredenheid, een geest die onder controle is en een beslissing nemen voor al dat is en al dat gaat komen.

De antwoorden die ik zocht heb ik gevonden.

Kijkend naar het stralen van de zon, heb ik nog 1,5 week om te genieten van dit prachtige spirituele land. Nog 1,5 week om mijn persoonlijke 'reset' te voltooien en thuis weer te gaan vlammen.

Wat ik je wens is vrede, liefde en roest. Vandaag en altijd.

Leef zonder ego. Blijf nederig. Wees liefdevol en luister meer dan je praat.

Maak van Nu je vriend.

Namasté,

Glenn

PS. Wil je weten hoe het was? Op dag 11 heb ik wat foto's gemaakt van het wellness retraite , die kun je hieronder vinden.

PPS. Wanneer je dit artikel deelt geef je iemand anders het cadeau om ook zijn/haar leven meer voldoening te geven. Ik daag je uit dit te doen. Vragen of feedback? Stuur me een berichtje, altijd leuk om te lezen en mensen te helpen.

Geen alternatieve tekst voor deze afbeelding

Geen alternatieve tekst voor deze afbeelding

Geen alternatieve tekst voor deze afbeelding

Geen alternatieve tekst voor deze afbeelding

Geen alternatieve tekst voor deze afbeelding

Geen alternatieve tekst voor deze afbeelding

Geen alternatieve tekst voor deze afbeelding

Geen alternatieve tekst voor deze afbeelding

Weitere Artikel